cover
Läroprocessen fortsätter för Gustav Malja - favoritbanan nästa
Wed 29, May, 2013

Spa-Francorchamps är en av världens mest älskade racerbanor, och platsen för säsongens andra deltävling av Formula Renault 2.0 Eurocup. För Gustav Malja markerar den belgiska F1-anläggningen också en absolut favorit – vilket gör helgens tävlingar i de vidsträckta Ardennerskogarna extra speciella för den 17-årige Josef Kaufmann Racing-föraren. Efter en motig premiär på spanska Motorland Aragón i slutet av april – där Malja ställdes inför den tuffa uppgiften att försöka bemästra en serie monstruösa skyfall i sin allra första Eurocup-tävling – är revanschlusten stor hos Malmö-sonen; som hoppas på ännu mer regn när det 42 bilar starka startfältet nu rullar in på klassisk motormark.

– Jag har varit på Spa en gång tidigare, och det räckte för att förstå vilken fantastisk bana det är, säger Gustav Malja. Jag behöver lära mig mer om hur bilen och däcken fungerar när det är blött, så om det skulle regna igen i helgen ser jag det bara som positivt. 

Samtidigt vore det spännande att se vart vi står i normala förhållanden – särskilt efter de positiva beskeden vi fick i samband med inhoppen i Formula Renault 2.0 NEC tidigare i våras. Fokus under den här helgen kommer att ligga på att maximera kvalen, som är nyckeln till bra resultat i själva racen. Jag har blivit placerad i den tuffaste kvalgruppen, men det är bara att ge allt och försöka utmana så högt upp i resultatlistan som möjligt. Jag är fortfarande ny i mästerskapet och lär mig någonting nytt varje gång jag sätter mig i bilen, och jag är säker på att det blir samma sak i helgen. Det ska bli kul att komma ut på banan igen!

Tävlingarna i Belgien körs liksom samtliga övriga på kalendern inom ramarna för det populära World Series by Renault-konceptet, och utgörs av två tidskval och två race.